Wie is Rob Berkhof?

Rob Berkhof: “Graag vertel ik je meer over mijn voorgeschiedenis, zodat je mij alvast wat beter kunt leren kennen.”

 

Hoe was de jeugd van Rob Berkhof?

In mijn jeugd ben ik erg actief geweest in de zwemsport. Het mooie van elke sport is: je leert verliezen, je leert accepteren en je leert hoe je daarmee kunt omgaan. Het zorgt er ook voor dat je keuzes moet maken, focus moet aanbrengen en offers brengt, als je dat wilt. De ervaringen uit de sport brengen mij nog dagelijks een groot voordeel en hebben mij ook doen inzien dat mindfulness een goed hulpmiddel kan zijn om te zorgen voor je eigen welzijn.
Plezier in je werk

Wat zijn de eigen ervaringen van Rob Berkhof?

Want hoe heb ik er nu voor gezorgd dat ik niet in die negatieve spiraal ben blijven hangen? Het ‘hoe’ daar ben ik pas later achter gekomen: het ging feitelijk vanzelf. Gelukkig heb ik nooit de ervaring van een burn-out, overspannenheid of depressie gehad. Door mij zelf te verdiepen in mindfulness ben ik er achter gekomen hoe ik het gedaan heb: niet dat ik het licht heb gezien, maar ik heb wel gezien hoe je mindfulness voor jou kunt laten werken.
Die ervaringen kan ik delen en andere mensen helpen om te zorgen dat zij beter in hun vel komen te zitten.

 
Zwemmen

In welke banen is Rob Berkhof actief geweest?

In mijn rol als manager en later als directeur in zowel profit (luchtvaart, automotive, beveiliging) als non-profit (nutsbedrijven, zorginstellingen; logistiek) organisaties heb ik veel gehad aan mindfulness. Ik wist alleen niet dat mijn werkwijze zo genoemd werd. Essentieel is dat je plezier in je werk hebt. Natuurlijk is het onzin om elke dag veel plezier in je werkt te hebben, soms heb je dat ook niet. De kernvraag is: “Hoe ga jij hiermee om en hoe help jij jouw medewerkers als die hier ook last van hebben?” Want zij bevinden zich dan in het voorportaal naar overspannenheid en moeilijk definieerbare klachten.

Positieve gedachten

Wil je meer over mij weten of heb je andere vragen? Laat het me dan gerust weten via onderstaande knop.

Rob Berkhof