Mindfulness: alles kan, niets is onmogelijk

Waarom is dit nu zo lastig.  Jij kunt er niets aan doen. Het is jou overkomen, alles stapelt zich op: jij komt er niet meer uit. Het lijkt of de mogelijkheden om die problemen op te lossen steeds minder worden. Jij graaft je steeds dieper in, en jij hebt dat nauwelijks meer in de gaten.  Maar hoe kun jij toch mogelijkheden vinden als het gat steeds dieper wordt? Belemmeringen leren opheffen om uit die kuil te komen en om jouw problemen op te lossen?

Mindfulness biedt jou de technieken om uit jouw kuil te klimmen

Zelfstandigheid

Jij hebt veel op jouw bordje liggen, te veel eigenlijk. Hoe kun jij de inhoud van jouw bordje weer terugbrengen naar gezonde proporties?

Is dat bordje vol omdat je afhankelijkheid van anderen zo groot is, omdat je er zelf weinig aan kan doen? Lukt het je niet om uit te sorteren wat belangrijk en minder belangrijk is? First things first? Wil je graag dat een ander voor jou de besluiten neemt, omdat eventuele fouten anders als een boemerang in je nek belanden?  Denk je dat echt? 

Maar……..wil je niet liever zelf de regie houden over je situatie?

Waarom ben jij zo afhankelijk van anderen en waarom voelt dat ook zo?

Mindfulness biedt jou de opties om weer jezelf te worden, te zijn en te blijven: duurzaam zelfstandig.

Weerbaarheid

In het leven loopt niet alles zoals het volgens jou zou moeten lopen. Hoe weerbaar ben je nu als zoiets gebeurt? Waarom wijst het vingertje altijd naar een ander of juist altijd naar jou? Hoe ga jij om met deze mallemolen aan  bedreigingen, die afbreuk doen aan jouw autonomie, jouw imago en jouw zelfbeeld? Waarom zit die verandering je dwars en waarom kun jij dit niet loslaten?

Mindfulness biedt jou de opties om een inzicht te krijgen in wat veranderingen en afwijkingen met jou doen en hoe jij hier mee om kunt gaan, zonder dat jij er last van hebt.

De uitdaging

Zie je een uitdaging niet als een mogelijkheid om voldoening voor jezelf te creëren.

Hoeveel werkdruk en stress levert de uitdaging (opdracht, klus) momenteel voor je op?  Hoe zorg jij ervoor dat je positief kunt omgaan met tegenslagen en teleurstellingen: de kunst van het incasseren.

Dan zijn er meerdere oplossingen voor dezelfde vraag.

Mindfulness kan jou hierbij helpen.